Eerste uitzending Veteranenradio
09nov2018

Eindelijk is het zover! Na twee jaren van voorbereiding zijn we klaar om van start te gaan. Op vrijdagmiddag 9 november 2018 zal veteranenradio.nl...

Eindelijk is het zover! Na twee jaren van voorbereiding zijn we klaar om van start te gaan.

Op vrijdagmiddag 9 november 2018 zal veteranenradio.nl haar eerste radioprogramma uitzenden via de website www.veteranenradio.nl.

Het is onze missie radioprogramma’s uit te zenden via internet voor Nederlandse veteranen, hun familie en andere geüniformeerden die deelnemen of hebben deelgenomen aan internationale vredesoperaties, met als doel de onderlinge verbondenheid te versterken en de maatschappelijke erkenning en waardering voor veteranen te vergroten.

In deze eerste uitzending kun je het volgende verwachten:

  • Een interview met oud Commandant Der Strijdkrachten, Generaal b.d. Peter van Uhm, die het “startschot” geeft van onze uitzendingen.
  • Een interview met oud Commandant Landstrijdkrachten, Luitenant-generaal b.d. Mart de Kruif over zijn recent gepubliceerde boek “Zandhappen”. Wij zijn erbij als hij zijn boek presenteert in Den Haag.
  • We zijn bij de veteranenlezing op 5 november met als thema “relaties onder vuur”, waar we de Minister van Defensie Ank Bijleveld en zowel militair als deelnemer expeditie Robinson Majoor Gwenda Nielen voor de microfoon mogen spreken. We hopen toestemming te krijgen de lezingen op te nemen en als podcast op onze website te plaatsen. Onlangs heeft het Veteraneninstituut onderzocht in welke mate het thuisfront van veteranen die niet meer in dienst zijn waardering en steun hebben ervaren rondom de uitzending van de veteraan. Tot het thuisfront behoren in de eerste plaats de partners, ouders en kinderen van de veteranen. Deze interessante resultaten worden tijdens de veteranenlezing gepresenteerd.
  • Tenslotte worden twee enthousiaste initiatiefnemers van de “Mount 13”geïnterviewd. Deze stichting zet zich jaarlijks in voor kinderen van gesneuvelde militairen door bergen te beklimmen.

Daarnaast draaien we natuurlijk leuke muziek.

Radio maken is een vak, dat het team aan het leren is met de onbaatzuchtige hulp van twee professionals uit de radiowereld, Maarten Beurskens (programma maker) en Henk Nieborg (radiotechnicus).

Het radioteam bestaat uit vrijwilligers, die het naast hun dagelijkse werk doen. Daarom zal de frequentie van informatieve programma’s in aanvang bescheiden zijn en geleidelijk toenemen. We beginnen met 1x per maand en hopen binnen afzienbare tijd op wekelijkse uitzendingen uit te komen en uiteindelijk ook met live radioprogramma’s.

We kunnen ons doel van wekelijkse uitzendingen sneller bereiken als we meer enthousiaste vrijwilligers in het radioteam hebben. We hebben dringend meer technici, programmaredacteuren en webredacteuren nodig. Heb je oprechte belangstelling en zin om je op deze nieuwe manier in te zetten voor de veteranen en hun naasten, bekijk dan de profielen op onze website en reageer!

Download evenement naar agenda

Add Comment