De muzieklijst van veteraan Barry Hofstede
26jan2019

Charly Checkpoint. Muzieklijst van veteraan Barry Hofstede.

Barry Hofstede

Uitgezonden naar Bosnië, van november ’92 tot mei ’93 met het 1ste NL/BE VN Transportbataljon, lichting T1 C.

Deze elf nummers zijn een momentopname. Volgende week kan alles weer anders zijn. Zoveel muziek, zoveel gemoedstoestanden. Muziek is mijn levenselixer, mijn eerste liefde. Ik ben een nerd, een feitjesfetisjist en fanatiek verzamelaar. Ze zeggen wel eens dat verzamelwoede een soort psychische aandoening is die een gemis moet compenseren. Daar kan ik prima mee leven. Muziek heeft me veel gegeven. Troost, inzichten en heel veel avonden uitbundig plezier in concertzalen door heel Europa.

- Robert Johnson – Love In Vain
De oervader van de popmuziek?

- Slayer & Ice-T – Disorder
Twee legendes voor de prijs van één. Woede tot kunst verheven. Mijn ouders, waar ik veel van hou, zullen dit nooit begrijpen of mooi vinden – een geruststellende gedachte.

- The Beatles – While My Guitar Gently Weeps
Beste band ooit, met één van de mooiste nummers ooit. Voor de verandering eens niet door Lennon & McCartney geschreven maar door George Harrisson. Met gitaarsolo van Eric Clapton.

- The New Bomb Turks – Mr. Suit
Wederom twee voor de prijs van één. Mijn favoriete punkrockband met een cover van de legendarische postpunk band Wire. Een zeldzaam geval dat de cover beter is dan het origineel.

- 13th Floor Elevators – Slip Inside This House
Legendarische sixties band uit Texas. Eerste band die hun muziek als psychedelisch omschreef. Ten prooi gevallen aan overmatig drugsgebruik en politievervolging. Alleen de drummer is nog in staat een zinnig gesprek te voeren. Zanger en levenslang psychiatrisch patiënt Roky Ericson, heeft daarna nog een even gedenkwaardige solocarrière weten op te bouwen.

- The Zombies – Care Of Cell 44
Van hun meesterwerk Odessey & Oracle, dat uitkwam toen de band al uit elkaar was. Toen Time Of The Season een hit werd, zijn ze voor korte tijd weer samengekomen.

- The Who – So Sad About Us
The Who is een instituut. The Who herken je uit duizenden en Keith Moon is de beste drummer uit de geschiedenis.

- Jaap Fischer – Jan Soldaat
Toch goed dat Jan er is. Hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze bereid zijn hun leven te geven voor een hoger doel? Normen en waarden zijn luxeartikelen en het is makkelijk oordelen vanuit de luie stoel.

- Tröckener Kecks – Een Dag Zo Mooi
Vriendschap en liefde. Beseffen dat je leeft. Afscheid komt altijd te vroeg. Je bent pas weg als je bent vergeten.

- The Fall – Blindness
Nog zo’n legendarische band met een legendarische ‘fuck off’-mentaliteit. Zanger Mark E. Smith was de enige constante van de in totaal zo’n 70 bandleden en is altijd zijn eigen weg gegaan. Helaas is hij vorig jaar overleden. Gelukkig laat de band zo’n 50 elpees na.

- John Coltrane Quartet – A Love Supreme
Zoveel liefde, zoveel bezieling. Daar kan de hele wereld een voorbeeld aan nemen. John Coltrane was een spirituele grootmacht.

Download evenement naar agenda

Add Comment